Met zorg gekozen.....

Door Hans en Simone zijn, net zoals de gerechten op  de menukaart, ook de bieren, koffie en wijnen in ons assortiment met zorg gekozen. 


Op de wijnkaart vindt u 3 witte huiswijnen en 3 rode huiswijnen; een droge, een fruitige en een volle variant. Daarnaast hebben wij nog 20 wijnen op de wijnkaart staan. Al deze wijnen kunt u per glas, karaf of fles bestellen, zodat u uw gerechten compleet kunt maken met een bijpassende wijn. De wijnen op de kaart komen uit verschillende streken in Italië, namelijk Piemonte, Friuli, Veneto, Toscane, Marche, Abruzzo en Puglia. Zo hebben we ervoor gezorgd dat er voor iedereen wel een wijn op staat, die aan zijn of haar smaak voldoet.

 

 

                                                        

 Voor de koffie hebben wij gekozen voor Illy, één van 's werelds bekendste koffiemerken. Illy-koffie is gemaakt van 100% Arabicabonen, welke heel secuur worden geselecteerd. Overigens bevat de koffie van Illy door deze Arabicabonen ongeveer 1 - 1,5 % minder caffeïne.
Doordat Illy de bonen op een speciale manier verpakt, in speciale blikken gevuld met stikstof, blijft de koffie ook na vervoer, opslag en zelfs wanneer het blik open is geweest, veel intenser en beter van smaak.
Wij serveren 2 brandingen van Illy; een lichte branding en een donkere branding, dit om een optimale smaak te garanderen.

 

Voor het bier hebben wij gekozen voor de Budelse Bierbrouwerij, een kleine familiebrouwerij uit de streek, waar het bier wordt gebrouwen met zacht brouwwater van Brabantse bron. De Brouwerij, welke is opgericht in 1870, wordt gerund door de vierde generatie van de Familie Arts, 2 broers en een zus. 

Bij Da Simone hebben we Budels Pils van de tap. Daarnaast staan er ook nog enkele speciaalbieren op de bierkaart, ook allemaal van de Budelse Bierbrouwerij, zoals:

Witte parel - Witbier, gebrouwen uit biologische grondstoffen. Alc. 5% Vol.

Malt - Alcoholvrij bier, gebrouwen uit biologische grondstoffen. Alc. 0% Vol.

Capucijn - Abdijbier dubbel, hoge gisting. Alc. 6,5% Vol.

Ook serveren we heerlijke Italiaanse bieren zoals Birra Moretti(pilsener) en Anima Leonardo(blond).